Pedicure

Wat houdt een pedicure behandeling in?

Als u een afspraak heeft gemaakt bij de pedicure en eenmaal in de pedicure stoel heeft plaats genomen, worden er eerst standaard vragen gesteld. Dit om een goed beeld te schetsen van het probleem aan de voeten en rekening te kunnen houden met de medische achtergrond. Nadat dit genoteerd is zal de pedicure uw voeten grondig onderzoeken, waarna de behandeling begint.

Pedicure behandeling
Allereerst worden uw voeten gedesinfecteerd. De nagels worden geknipt. Mochten er schimmelnagels aanwezig zijn dan worden deze pijnloos tot normale dikte geslepen. Heeft u last van een ingroeiende nagel, dan zal deze vakkundig behandeld worden. Hierna worden uw nagels machinaal gevijld, gepolijst en de nagelwallen en -riemen bewerkt.
Eelt en eventuele likdoorns worden weggehaald. U voelt hier helemaal niets van omdat eelt uit dode huidcellen bestaat. Daarna wordt alles netjes machinaal glad gefreesd.
Ook kloven en eelt aan de hiel wordt zo bewerkt. Als het eelt droog en brokkelig is, zal de pedicure dit eerst lichtjes invetten, waarna het wegsnijden een stuk gemakkelijker gaat. Uw voeten worden schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Na de behandeling worden uw voeten met een verzorgende crème licht gemasseerd.

Likdoorn verwijderen
Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als erop gedrukt wordt. Een pedicure kan deze likdoorn verwijderen. Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door het model of type schoen te veranderen, is het logisch dat er op den duur weer een likdoorn wordt gevormd.

Nagelreparatie met Gelacy
Defecten aan de nagelplaat zoals scheuren en splijten van de nagel, ontbrekende nagelhoeken, of veel te korte nagels, kunnen tijdelijk verbetert en hersteld worden door middel van Gelacy.

Gelacy is een hypoallergeen product, wat sterk en flexibel is en geschikt om op de huid aan te brengen. Het is ook geschikt voor mycose- en trauma nagels. Verder is Gelacy zuurstof doorlatend en daardoor kunt u gewoon een schimmeltinctuur gebruiken om de schimmel te bestrijden.

Behandeling ingroeiende nagel
Probeer niet zelf langdurig een ingroeiende nagel te behandelen. Het probleem wordt vaak alleen maar erger gemaakt. De pedicure heeft hiervoor de juiste instrumenten en medicamenten en kan er voor zorgen dat de nagel optimaal glad wordt gemaakt en eventueel dunner gefreesd. Bovendien kan de pedicure er voor zorgen dat de nagel drukvrij komt te liggen.

Gellak
De nagellak die enkele weken mooi op je nagels blijft zitten.
Mooie nagels maken je voeten mooier en vooral vrouwelijker. Veel vrouwen lakken daarom regelmatig de nagels. Echter begint nagellak na enkele dagen vaak al te chippen (stukjes die loslaten). Er is nu een nieuwe oplossing voor mooie nagels voor langere tijd. Namelijk gellak.
Deze speciale nagellak biedt een hoop voordelen. Het is goedkoper dan kunstnagels, het is niet schadelijk voor de nagels, is supersnel droog, het blijft lang mooi glanzen en is krasvrij.

Gellak is een dunne gel die aangebracht wordt op de nagels net als gewone nagellak. Bij nagellak moet je wachten tot het droog en uitgehard is alvorens je de schoenen weer aankunt.
Bij deze gellak hoef je niet te wachten tot het droogt want deze gel nagellak droogt binnen enkele seconden onder een speciale UV-LED lamp, net als gelnagels.
Toch is deze gel nagellak niet te vergelijken met kunstnagels zoals acrylnagels en gelnagels, gellak is namelijk een stuk dunner en flexibeler en makkelijker te verwijderen.

WandelWol® Verkooppunt
Het antidruk-product van WandelWol bestaat uit een melange van 100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en geeft u het gevoel te lopen op wolken.

WandelWol antidruk-producten zijn geschikt voor wandelaars, sporters, shoppers en mensen met weinig vetpolster onder de voet, koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij branderig gevoel onder de bal van de voet. Ter voorkoming van traumanagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen.

Wandelwol-wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. WandelWol- antidruk wol zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. Wandelwol-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaar-vorming. Ook wordt WandelWol antidruk-wol ingezet bij wintertenen en hielspoor. Werkt niet genezend, maar verzacht.

Uiteraard kunt u de verschillende behandelingen met elkaar combineren.