Pedicure

Wat houdt een pedicure behandeling in?

Als u een afspraak heeft gemaakt bij de pedicure en eenmaal in de pedicure stoel heeft plaats genomen, worden er eerst standaard vragen gesteld. Dit om een goed beeld te schetsen van het probleem aan de voeten en rekening te kunnen houden met de medische achtergrond. Nadat dit genoteerd is zal de pedicure uw voeten grondig onderzoeken, waarna de behandeling begint.

Pedicure behandeling
Allereerst worden uw voeten gedesinfecteerd. De nagels worden geknipt. Mochten er schimmelnagels aanwezig zijn dan worden deze pijnloos tot normale dikte geslepen. Heeft u last van een ingroeiende nagel, dan zal deze vakkundig behandeld worden. Hierna worden uw nagels machinaal gevijld, gepolijst en de nagelwallen en -riemen bewerkt.
Eelt en eventuele likdoorns worden weggehaald. U voelt hier helemaal niets van omdat eelt uit dode huidcellen bestaat. Daarna wordt alles netjes machinaal glad gefreesd.
Ook kloven en eelt aan de hiel wordt zo bewerkt. Als het eelt droog en brokkelig is, zal de pedicure dit eerst lichtjes invetten, waarna het wegsnijden een stuk gemakkelijker gaat. Uw voeten worden schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Na de behandeling worden uw voeten met een verzorgende crème licht gemasseerd.

Pedicure behandeling risicovoet
De pedicure die een aantekening voetverzorging bij diabetici en/of voetverzorging bij reumapatiënten bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan in de genoemde onderwerpen. De pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen. Bij het behandelen van risicovoeten wordt er rekening gehouden met de contra-indicaties en wordt er mocht het nodig zijn eerst verwezen naar de huisarts voor er over gegaan wordt tot de voetbehandeling. De voet behandeling is hetzelfde als de behandeling zoals hierboven beschreven.

Screening
Een uitgebreide anamnese en voetonderzoek.
De anamnese bestaat uit een vraaggesprek over de ziektegeschiedenis.
Bij het voetonderzoek wordt naar aanleiding van de klachten de voet nader bekeken, hierbij wordt gelet op de toestand van de voeten en enkels. Dit omvat de huid- en nagelconditie, beweeglijkheid van de gewrichten, inclusief vasculair en neurologisch onderzoek van de voet en enkel.

Behandeling ingroeiende nagel
Probeer niet zelf langdurig een ingroeiende nagel te behandelen. Het probleem wordt vaak alleen maar erger gemaakt. De pedicure heeft hiervoor de juiste instrumenten en medicamenten en kan er voor zorgen dat de nagel optimaal glad wordt gemaakt en eventueel dunner gefreesd. Bovendien kan de pedicure er voor zorgen dat de nagel drukvrij komt te liggen.Nagelreparatie gel/acryl
Defecten aan de nagelplaat zoals scheuren en splijten van de nagel, ontbrekende nagelhoeken, of veel te korte nagels, kunnen tijdelijk verbetert en hersteld worden door middel van gel of acryl.

Likdoorn verwijderen
Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als erop gedrukt wordt. Een pedicure kan deze likdoorn verwijderen. Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door het model of type schoen te veranderen, is het logisch dat er op den duur weer een likdoorn wordt gevormd.

Teennagels lakken
In de zomer willen we allemaal mooie, verzorgde voeten. Mooie nagels maken je voeten mooier en vooral vrouwelijker. Veel vrouwen lakken daarom regelmatig de nagels.

Eerst worden de nagels ontvet en glad gepolijst. Daarna wordt er een base coat aangebracht. Dit om de nagel te beschermen en een goede hechting met de lak te geven, zodat de nagellak langer mooi blijft. Dan volgen er twee lagen lak. Dit wordt afgesloten met een top coat. Door de top coat droogt de lak sneller en geeft een harde beschermlaag.
De prijs is inclusief base coat en top coat , maar exclusief de lak. Neem slippers mee als je de nagels gelakt wilt hebben. Dit voorkomt beschadiging van de lak.

Gellak
De nagellak die enkele weken mooi op je nagels blijft zitten.
Mooie nagels maken je voeten mooier en vooral vrouwelijker. Veel vrouwen lakken daarom regelmatig de nagels. Echter begint nagellak na enkele dagen vaak al te chippen (stukjes die loslaten). Er is nu een nieuwe oplossing voor mooie nagels voor langere tijd. Namelijk gellak.
Deze speciale nagellak biedt een hoop voordelen. Het is goedkoper dan kunstnagels, het is niet schadelijk voor de nagels, is supersnel droog, het blijft lang mooi glanzen en is krasvrij.

Gellak is een dunne gel die aangebracht wordt op de nagels net als gewone nagellak. Bij nagellak moet je wachten tot het droog en uitgehard is alvorens je de schoenen weer aankunt.
Bij deze gellak hoef je niet te wachten tot het droogt want deze gel nagellak droogt binnen enkele minuten onder een Uv-lamp, net als gelnagels.
Toch is deze gel nagellak niet te vergelijken met kunstnagels zoals acrylnagels en gelnagels, gellak is namelijk een stuk dunner en flexibeler en makkelijker te verwijderen.

Uiteraard kunt u de verschillende behandelingen met elkaar combineren.